*

Een bijzondere uitzending Tweede Kerstdag

128 keer bekeken

Samen met Bas Agterberg van Beeld en Geluid duiken we de archieven van radio en tv in. Want waar doet het nieuws van 2022 ons aan denken?

Geen gewone Spraakmakers deze ochtend, maar wel eentje die zeer de moeite waard is om te beluisteren! Samen met Bas Agterberg van Beeld en Geluid duiken we de archieven van radio en tv in. Want waar doet het nieuws van 2022 ons aan denken? Wanneer is het allemaal begonnen of waar hebben we dat eerder gehoord?

De parlementaire enquête naar de gaswinning in Groningen brengt ons terug naar de állereerste boring in Slochteren. We horen de zeer lage verwachtingen die de Ruslandkenners eind jaren '90 van Poetin hadden. Volkomen onterecht, weten we nu. En de come-back van het cassettebandje laat ons teruggaan naar de opkomst van de cd: vol verbazing waren de futurologen in de jaren '80 over de mogelijkheden van die glimmende geluidsdrager. En nog veel meer! 

En jouw inbreng is meer dan welkom! Als u iets hoort waarvan je denkt: daar was ik bij, laat het ons dan weten! Reageren kan via de community, telefonisch via 0800 1101 of in de NPO Radio 1-app.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen