*

Klaar voor de prik en strijd tegen lichtvervuiling: de hoogtepunten van Spraakmakers

48 keer bekeken

Binnenkort start een nieuwe ronde coronavaccinaties, maar niet iedereen staat te springen om (nog) een prik. Nederland is een van de meest lichtvervuilde landen ter wereld, zegt Marjolijn van Heemstra. Dat moet veranderen volgens haar. We zetten de hoogtepunten van afgelopen week voor je op een rij.

'Lonen verhogen heeft niet zoveel zin'

Er zijn veel zorgen over prijsstijgingen en inflatie. Moeten werkgevers de lonen verhogen om de koopkracht te herstellen? Volgens Raoul Leering, macro-econoom bij ING, is dat juist geen goed idee. “Verhoging van lonen doet de inflatie alleen maar verder stijgen”, zei hij in onze uitzending. 

Lees verder 

Onze borsten zijn van ons

We moeten borsten weer kunnen zien als onderdeel van het lichaam dat er gewoon bij hoort. Dat zegt Karin Swerink, hoofdredacteur van de LINDA, in onze uitzending. Ook reageert ze op de ophef rond de LINDA-cover van deze maand.

Lees en luister

'Noodzakelijk om bestaande afweer op te peppen'

Binnenkort start een nieuwe ronde coronavaccinaties, maar niet iedereen staat te springen om (nog) een prik. Volgens immunoloog Jacques van Dongen is een nieuwe prik halen verstandig, zéker voor de risicogroepen.

Meer

Strijd tegen lichtvervuiling

Nederland is een van de meest lichtvervuilde landen ter wereld, zegt Marjolijn van Heemstra. Dat moet veranderen volgens haar. Want het licht uit doen is niet alleen goedkoper, het is ook véél gezonder.

Luister hier

Ingeklemd tussen China en Rusland

Landen als Kirgizië en Tajikistan liggen tussen China en Rusland in. Wat betekent dat voor hun rol op het geopolitieke toneel? Fotograaf Thijs Broekkamp: "Als ze niet meer met China of Rusland samenwerken wordt er weinig ontwikkeld."

Luister terug 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen