*

Moet de zeppelin terug? En het neoliberalisme zit diep

39 keer bekeken

België kan zo veel beter zegt oud-correspondent Sander van Hoorn. Meld je aan voor de thema-uitzending. En Spitsbergen leidt onder klimaatverandering. Dit waren de hoogtepunten van afgelopen week.

Kom naar onze locatie-uitzending in Zwolle!

Op maandag 1 augustus is er een speciale live-uitzending van Spraakmakers in het centrum van Zwolle. Het thema van de uitzending is ‘Liefde is voor iedereen’. Wil jij hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu gratis aan. 
Aanmelden   

‘Neoliberalisme zit veel dieper dan we denken’

Hoe sterk is het geloof in een vrije markt in Nederland? Socioloog Merijn Oudenampsen schreef een boek over deze invloedrijke stroming, die volgens hem veel dieper geworteld is dan wordt aangenomen.
Lees verder   

Moet de zeppelin weer in de lucht?

Met eigen ogen zag wetenschapsjournalist Anna Gimbrère hoe Spitsbergen lijdt onder klimaatverandering.  Een oude techniek kan ons helpen ons energiegebruik te verminderen en daarom breekt ze een lans voor de good old zeppelin. 
Lees & luister   

‘België kan zó veel beter zijn’

Na vijf jaar stopt NOS-correspondent Sander van Hoorn als correspondent in Brussel. Zijn conclusie? België heeft enorm veel potentie, maar het komt maar niet van de grond.
Lees verder   

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen