*

Nooit meer normaal tv-series kijken en boerenprotesten topje van de ijsberg?

55 keer bekeken

We hebben weer alle luistertips van afgelopen week voor je op een rijtje gezet. Van een podcast over veerkracht tot een burgemeester die roept om ander drugsbeleid.

Positief blijven na ellende

Ook na een traumatische tijd kun je een mooi leven leiden. Dat geldt zeker voor Ferry Zandvliet en Edino van Dorsten. Ferry maakte de aanslag in de Bataclan mee, Edino is één van de kinderen van Ruinerwold. Het weerhoudt hen er niet van voluit te leven en daarover gaat hun podcast Over Leven, waarover ze kwamen vertellen. Hun veerkracht vind ik enorm inspirerend.

Luister terug

Nieuw perspectief op boerenprotesten

Deze week stond natuurlijk in het teken van de boerenprotesten. In ons mediaforum konden we een nieuwe dimensie aan de discussie toevoegen. Hoe bericht je hierover als pers, ook als je te maken hebt met bedreigingen? En is het probleem niet slechts een topje van de ijsberg?

Naar het Mediaforum: https://youtu.be/CA3BLgEJipE

Nooit meer normaal tv kijken

Hoe onschuldig zijn Michiel de Ruyter, Downton Abbey en Braveheart? Allesbehalve, betoogt hoogleraar Joep Leerssen 

Lees verder

’s Lands mooiste natuurgebied in gevaar? 

Het is druk op de Waddenzee: vogels, zeehonden, visserij, zoutwinning, defensie, baggeren. En niet te vergeten: toerisme. En alles hangt aan elkaar met een bestuurlijke spaghetti. Deze bestuurders staan voor een nieuwe uitdaging: gaswinning.

Luister terug 

Burgemeester: drugsbeleid op de schop 

Trek drugsbeleid en criminaliteitsbeleid uit elkaar. Daarvoor pleit de burgemeester van Breda, Paul Depla. Het gaat criminelen namelijk niet om de drugs, maar het snelle geld. Drugsbeleid kan veel beter gaan over gezondheid.

Lees en luister terug

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen