*

De magie van het strijkkwartet en de verleiding van vet eten

Jan Pieter Rottier 44 keer bekeken

We hebben de hoogtepunten van afgelopen week weer op een rijtje gezet voor je. Wat maakt het strijkkwartet zo aantrekkelijk de laatste jaren? En hoe bied je weerstand tegen de verleiding van vet, zoet en zout eten?

16.000 keer Het Oog

Te gast was de man die al ruim 16.000 de bekende openingszin van ‘Met het oog op morgen’ uitsprak: Hans Hogendoorn. Iedereen kent zijn warme stem, maar wie is hij eigenlijk?
Terugluisteren

De dilemma’s bij een verregaande kinderwens.

Kan een arts een verzoek om een kindje zomaar weigeren? En hoe is dat voor de ouders in spé? In de studio deelden gynaecoloog Marieke Schoonenberg en wensouder Dave Ruitenberg het rauwe, eerlijke verhaal. 
Naar het stuk

De magie van het strijkkwartet

Muziek ervoor is er al eeuwen, maar het professionele strijkkwartet bestaat in Nederland nog maar enkele tientallen jaren. Zaterdag viert de Nederlands Strijkkwartet Academie (NSKA) zijn 20ste verjaardag met een festival. Wat maakt spelen in een strijkkwartet zo bijzonder?
Lees en luister

Verlangen naar vet, veel en zoet

Een suikertaks, een minimumleeftijd voor snackbarbezoek, een verbod op reclames voor ongezond eten. Allemaal voorstellen van de laatste tijd om ongezond eten minder verleidelijk te maken. Maar waarom zouden mensen dat zelf niet kunnen? Verslaggever Anne van der Veen ontdekt in de reportageserie dat we een aangeboren voorliefde hebben voor vet en zoet.
Luister

Gaat Louis van Gaal grens over?

De KNVB moet in gesprek met Louis van Gaal over zijn omgang met de pers. Dat zei Joost Oranje van Nieuwsuur/NOS-nieuws in het Mediaforum. De bondscoach van het Nederlands Elftal maakt journalisten “consequent belachelijk” en gaat “niet serieus” in op vragen, stelt hij. De grens is volgens hem nu bereikt.
Naar het Mediaforum

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen