*

Wie vermoordde Marietje en onze levensverwachting kan teruglopen

ProfielfotoTeunie Stoffele 76 keer bekeken

Met het afsluiten van het Russische gas wordt onze energie waarschijnlijk wéér duurder. En dat is niet het enige, als het aan het kabinet ligt kost een pakje peuken straks 47 euro. Luisteraar Fettie rookte 40 jaar en denkt niet dat dit de oplossing is. Luister haar reactie!

‘Ik kocht liever sigaretten dan brood’  

Als het aan het kabinet ligt, wordt roken flink duurder. Maar experts twijfelen of het verhogen van de prijs mensen afhelpt van de verslaving. Als luisteraar Fettie Mollema geen geld had, dan kocht ze liever peuken dan eten. Moeten rookverslaafden niet eerst beter geholpen worden? 

De moord op Marietje houdt Tilburg al 120 jaar in z’n greep

Op 22 augustus 1900 wordt de 11-jarige Marietje Kessels vermoord in Tilburg. 120 jaar later komt historica Liselotte van Leest met een boek over de zaak. Het is een Cluedo-achtige misdaad, met een hoofdrol voor de koster en de schilder… 

Deze oorlog zijn de Golfstaten de lachende derde 

De oorlog gaat over een invasie van Rusland in Oekraïne, maar als je uitzoomt is het eigenlijk een geopolitieke strijd, zegt expert Alex Krijger. En de Golfstaten zijn daarvan de twijfelachtige ‘winnaars’… 

'Onze levensverwachting kan ook weer teruglopen' 

De volksgezondheid is niet iets dat met de tijd vanzelfsprekend verbetert. Onze levensverwachting kan ook weer teruglopen, zegt historicus René van der Kam. Hij maakte een tentoonstelling over de gezondheid van Utrechters door de eeuwen heen en ontdekte wel een paar voorwaarden voor een goede volksgezondheid. 

Volgende week zijn we er weer met mooie gasten en fijne verhalen. Tot dan!  

 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen