*

Overal druk, maar niet in theaters en einde aan witwassen?

51 keer bekeken

Het was de week van de wachtrijen: op Schiphol wachten mensen soms wel 5 uur en dan nóg missen ze hun vlucht. Het is niet overal druk, in theaters bijvoorbeeld. Hoe komt dat? En krijgen we ooit grip op de 16 miljard in het witwascircuit?

Wapens pakken enige oplossing in conflict?

“Pacifisme is een luxegoed”, zei een vredes-expert en Oekraïne-kenner deze week in de uitzending.  Je zou denken dat ze zou zeggen: enkel praten is de oplossing in dit conflict. Maar dat station zijn we blijkbaar gepasseerd. Zijn wapens dan het enige antwoord? Nee, dat ook weer niet. Luister het item zeker even terug. 

‘Eindelijk grip op witwaspraktijken?’

Met een sporttas vol crimineel geld een huis kopen, een nieuw klokje of een mooie snelle auto - het kan niet meer. De controles van banken worden steeds strenger, zegt onderzoeker Joras Ferwerda. Krijgen we nu eindelijk grip op de 16 miljard euro die jaarlijks door het witwascircuit stroomt?

Druk als nooit tevoren, maar waarom niet in theaters?

Kijk naar Schiphol en je kunt het je moeilijk voorstellen dat de vertrekhallen korte tijd geleden nog leeg stonden. Maar de drukte na coronatijd keert niet overal terug; onze schouwburgen en theaters hebben het moeilijk. Hoe komt dat? En misschien nog belangrijker: hoe keer je het tij? We maakten een rondje langs een aantal theaterdirecteuren.

‘Dure huizen bouwen oplossing voor woningprobleem’

Massaal betaalbare woningen bouwen, zoals de minister De Jonge wil, is dat nog wel mogelijk met de stijgende kosten? Een vastgoedondernemer en een econoom zeggen bij Spraakmakers: bouw gewoon duurdere huizen, want door de verhuisbeweging die opgang komt, komen vanzelf betaalbare huizen vrij.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen