*

Van het gas af en simpele oplossingen voor het personeelstekort

49 keer bekeken

Afgelopen week begon met de langverwachte toespraak van Poetin op de Russische ‘Dag van de Overwinning’. Naast de aandacht hiervoor ging het in de uitzending over de biografie van Sigrid Kaag, het personeelstekort en verduurzaming. We zetten het beste van Spraakmakers voor je op een rij.

Hoe haar jeugd Sigrid Kaag vormde

Door haar nette manier van praten denken veel mensen dat Sigrid Kaag uit een elitair milieu komt. Trouw-journalist Wilma Kieskamp schreef een biografie over de D66-leider en vertelt hoe Kaag op jonge leeftijd verlies meemaakte, moest zorgen en hoe ze zichzelf naar boven knokte bij de grote Verenigde Naties. Lees en luister verder.

Simpele oplossingen voor het personeelstekort

In bijna alle sectoren is een nijpend tekort aan personeel, met alle gevolgen voor de samenleving van dien. Voor dit probleem is geen quick fix, maar toch zijn er een aantal eenvoudige dingen die werkgevers en politiek nú al kunnen doen. Lees en luister verder.

Huis van het gas, waar begin je?

Steeds meer mensen willen hun huis verduurzamen én van het gas af hebben, maar waar begin je? Onder meer in de douche, ondervond verslaggever Marielle Beers die ook ontdekte dat verduurzamen een groot gedoe is. Lees en luister verder.

Wat weet jij van Ajax, Noord-Korea en S10?

Volg jij het nieuws en weet jij het altijd beter? Test je nieuwskennis online in de Nationale Nieuwsquiz.

 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen