*

Spraakmakers maakt de 1000ste uitzending!!

ProfielfotoTeunie Stoffele 300 keer bekeken

Vrijdag 29 oktober komt het programma Spraakmakers met een bijzondere jubileumuitzending. Presentator Ghislaine Plag ontvangt samen met Carl-Johan de Zwart vanuit een café in Utrecht vaste gasten uit het programma om samen met hen een monumentje op te richten ter ere van de 1000ste uitzending.

 

Ahoy afhuren gaat ook wat ver

Feestelijke uitzending

Presentator Ghislaine Plag ontvangt dagelijks nieuwe gasten op NPO Radio 1, maar er zitten ook altijd een paar vaste gezichten aan tafel. "Het liefste zou ik al onze waardevolle gasten uitnodigen deze feestelijke uitzending", aldus Plag. "Ook hebben we een community van meer dan 4000 betrokken luisteraars die eigenlijk niet mogen ontbreken, maar Ahoy afhuren gaat ook wat ver."

Daarom blikt Spraakmakers met een kleine groep terug op de afgelopen jaren, vertelt Plag. "We kijken terug op de 999 voorgaande uitzendingen met een gezelschap waar ik erg trots op ben. En gelukkig kan iedereen meeluisteren natuurlijk."

Bijzondere gasten

Te gast zijn de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters, voormalig D66-leider en CBR-directeur Alexander Pechtold, tv-recensent Angela de Jong, oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, politiek commentator Kees Boonman, de vice-president van de KNAW Ineke Sluiter en nog veel meer bekende en onbekende gasten.

Er wordt teruggeblikt op de vaste onderdelen Stand.nl, het Mediaforum en we spelen een - speciaal voor de gelegenheid aangepaste - Nationale Nieuwsquiz! Ook lanceert Spraakmakers de zoektocht naar een nieuwe minister die moet gaan zorgen voor creatieve en onconventionele oplossingen.

Luister vrijdag 29 oktober tussen 09:30 uur en 11:30 uur naar NPO Radio 1.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen