*

'Nederland is en blijft een goed land, maar we hebben wel visie nodig'

ProfielfotoTeunie Stoffele 72 keer bekeken

Ondanks het chagrijn in Den Haag waren er ook positieve signalen op Prinsjesdag. Volgens demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra draait de economie 'als een tierelier' en de koning stelde in zijn troonrede onomwonden: Nederland is en blijft een mooi land om in te leven’.

Wij stelden jullie vanmorgen de vraag of jullie het eens zijn met of laat het kabinet hiermee vooral zien weinig voelsprieten in de samenleving te hebben?

>> Kijk en luister hier het volledig item. 

Geen toekomstvisie

“Ja, we leven in een hartstikke mooi land, maar het getuigt mijns inziens van weinig visie om de uitdagingen niet te benoemen”, zegt beller Bart Luibregts in Spraakmakers. “Het alleen van de positieve kant belicht is jammer, want er zijn uitdaginen en het zijn juist de uitdagingen waar je visie voor nodig hebt.” Luibregts ziet juist bij deze regering en in deze Troonrede een gebrek aan toekomstvisie. “Ik ben net maatschappelijk werker geworden en zie dat daar met name bij de jeugd heel veel uitdagingen liggen.”

De jeugd

Jan Krijnen maakt zich ook zorgen om de jeugd en het groeiende gat tussen arm en rijk. “We moeten om de jeugd denken. Het is lastig om jongeren tussen 8 en 18 jaar ze kansen te bieden. Heb je wat geld dan kun je ze laten sporten of muziek laten maken, maar als je geen geld hebt dan 'zwemt' de jeugd in die leeftijdscathegorie. Dus ik denk dat we met z’n allen aan de jeugd moeten werken zodat zij een goede basis hebben om door te kunnen in het leven. Ik heb over dat beleid nu mijn vraagtekens. 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen