*

Drie mensen over hun ervaring met reanimeren

ProfielfotoTeunie Stoffele 79 keer bekeken

In Stand.nl vertelden meerdere mensen over hun ervaring met reanimeren.

'Het gaat mij niet gebeuren dat ik niet weet wat ik moet doen'

De broer van Mediaforum-lid Arno Kantelberg zakte twee weken geleden tijdens het sporten in elkaar. Net als voetballer Eriksen werd zijn reanimatie meteen opgestart wat zijn leven redde.

Reden voor Kantelberg om meteen een reanimatiecursus aan te vragen. “Het gaat mij niet gebeuren dat er iemand naast mij in elkaar zakt en dat ik niet weet wat ik moet doen”, zegt hij.

'Je hebt wel eens wat gezien op tv'

Jan Mentink reanimeerde ooit zijn eigen zoon, zonder een EHBO-cursus te hebben gehad. “Je hebt wel eens wat gezien op tv, dus ik ben gewoon begonnen met pompen. Via de telefoon werden we begeleid tot de ambulance er was.”

Mentink wordt nog emotioneel als hij erover vertelt. “Ik dacht gewoon: dit is foute boel.” Mentink is dankbaar dat hij dit heeft kunnen doen. “Ik ben niet altijd een beste vader geweest. Nu zeg ik wel eens gekscherend: ik was niet zo’n beste vader, maar als het er echt op aankomt. Dan ben ik er.” 

'Je verleert het niet'

Marije van Schelven volgde als scholier een reanimatiecursus en reanimeerde in datzelfde jaar een man op straat. Een herhalingscursus volgde ze nooit. “Dat vond ik te confronterend. Maar omdat ik het een keer echt gedaan heb, denk ik dat ik het nog steeds zou kunnen.”

Bekijk hieronder een video van het Rode Kruis met tips of bezoek de website voor meer informatie.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen