*

Strenger handhaven tegen corona? 'COVID is dodelijk'

ProfielfotoTeunie Stoffele 387 keer bekeken

Het aantal coronabesmettingen is fors toegenomen de afgelopen week, melde het RIVM gisteren. Is strenger handhaven een oplossing? Vivianne Lankhout belde naar Spraakmakers en denkt niet dat mensen in staat zijn tot deze eigen verantwoordelijkheid.

“Het volk is niet te vertrouwen, we moeten veel strenger handhaven.” Ze denkt dat dit het beste kan door mensen angst aan te jagen. Verspeid affiches over het hele land met ‘COVID is dodelijk.’

Consequenties voelen

Eva van Bommel is kraamhulp. Zij vindt ook dat er beter gehandhaafd moet worden. “Er zijn geen consequenties aan onverantwoord gedrag verbonden. Je moet mensen gewoon beboeten. Boa’s zouden toch mensen op de bon slingeren als ze in groepjes te dichtbij elkaar staan?” Volgens haar zullen mensen pas veranderen, als ze het voelen. 

Burgemeester Breda 

Burgemeester Paul Depla van Breda denkt van niet. “De vraag: ben jij zo asociaal om je eigen oma op de ic te laten komen is veel effectiever dan een boete.”

Volgens het RIVM is het een zorgelijke ontwikkeling en is het belangrijk dat we ons de komende tijd streng aan de coronamaatregelen houden, om te zorgen dat het aantal besmettingen niet verder toeneemt. Volgens Depla moeten mensen zich weer bewust worden van het feit dat het gevaar niet weg is.

Laat de gevolgen zien 

Depla wil mensen inzichtelijk maken wat de consequenties zijn van onverantwoordelijk gedrag en laten zien dat we zelf een essentiële rol spelen bij de verspreiding van het virus. “Daar moeten we moeten we flink over communiceren en de gevolgen laten zien. Niemand wil zelf ziek worden of zijn oma of moeder ziek laten worden.”

Voor mensen die echt overal “lak aan hebben” en de regels aan hun laars lappen, moet wel streng worden opgetreden denkt Depla.  

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen