*

'Dat warme hart voor de zorg? Ik zie hem niet'

ProfielfotoTeunie Stoffele 120 keer bekeken

In de Tweede Kamer is de motie gesneuveld waarin SP en PvdA pleiten voor meer waardering voor zorgpersoneel, inclusief extra loon. De stemming eindigde in 71-73. Communitylid Niels Jacobs: 'Dat warme hart voor de zorg? Ik zie hem niet.'

Vorige week dienden PvdA en de SP nog een voorstel in om het zorgpersoneel beter te belonen. "Het zou wrang zijn als heel Nederland klapt voor de zorg, maar het eindigt met een klap in het gezicht van de zorg", zei Lilian Marijnissen in Spraakmakers.  

Naast het voorstel voor structureel meer geld, slaat de Sociaal Economische Raad (SER) vandaag alarm: er dreigt een groot tekort aan zorgpersoneel. Op dit moment werken 1,4 miljoen mensen in de zorg, maar volgens SER zijn er in 2040 meer dan 2 miljoen zorgmedewerkers nodig. 

Jacobs, die vaker in onze uitzending zijn zorgen uit over de staat van onze zorg, weet dat er niet alleen maar geld nodig is. 

Meer financiele waardering voor het persooneel zou één stap zijn, daarnaast moet er volgens hem betere arbeidsvoorwaarden en –contracten komen, en moeten zorgverleners meer zeggenschap over het werk krijgen. Ook moet minder bureaucratie voor meer tijd en geld zorgen. 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen