*

Wel of geen wolf in Nederland?

ProfielfotoTeunie Stoffele 188 keer bekeken

Gijsbert Six woont in wolvengebied. Bij zijn buurman werden vorig jaar zes schapen doodgebeten. Na Drenthe en Gelderland ziet hij de paniek om de wolf nu ook in Brabant toeslaan. "In Brabant zijn ze totaal onvoorbereid." 

Volgens Six, die dossierhouder wolven bij het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders is en zelf in Drenthe een kudde heideschapen houdt, overheerst de emotie in Brabant. Afgelopen week werden daar bij boer Jos Verhulst 43 schapen doodgebeten. Verhulst vindt het onbegrijpelijk dat hij nu elektrisch hek zou moeten plaatsen, terwijl "de dader" vrij rondloopt. 

Accepteren van de realiteit 

Six reageert nuchter. "De komst van de wolf heeft enorme impact op de schapenhouderij. De emotionele boer Verhulst zie je nu overal op televisie omdat hij heel mediageniek is." 

Ook zijn buurman was behoorlijk aangeslagen nadat zijn kudde te grazen werd genomen. "Hij was in shock en zei dat hij er na dertig jaar mee zou stoppen. Dezelfde avond vond hij een elektrisch raster op internet."

Krankzinnig idee  

Aleid van Papendrecht uit Amsterdam belde ook met Spraakmakers en vindt het een “krankzinnig idee” om in zo’n drukbevolkt land als Nederland een wolf toe te laten. De wolf heeft volgens haar een verkeerd ramantisch beeld.

Ze komt vaak in Noorwegen waar ze de wolf vrij baan hebben gegeven. “Daar trekken ze nu de haren uit het hoofd en zijn er veel te veel wolven om het besluit terug te draaien.”

 

 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen