*

Welke verpleger is jou bijgebleven? 'Ze hebben haar leven gered'

ProfielfotoTeunie Stoffele 224 keer bekeken

Het is internationale Dag van de Verpleging en daarom staat Spraakmakers stonden we stil bij deze hulpverleners. Margriet Brandsma zal de verplegers van het AMC nooit vergeten. "Ze hebben het leven van mijn partner gered."

Toen haar geliefde vorig jaar ernstig ziek werd, waren het de verpleegkundigen die de dagelijkse verzorging op zich namen. Dat deden ze fantastisch, maar het meest bijzondere vond Brandsma dat ze tegen de diagnose van de arts ingingen. "Omdat ze zo vasthoudend waren kwam er een ander onderzoek gevolgd door een operatie die uiteindelijk het leven heeft gered."

'Opeens kon alles' 

Zo zijn er in Spraakmakers verschillende verhalen van mensen die verplegend personeel nooit zullen vergeten. In deze coronatijden zijn ze meer in het nieuws dan ooit. Verpleegkundige Anouk Nijssen en haar collega’s werden deze periode flink in de watten gelegd. "We kregen cadeautjes, maaltijden en verzorgingspakketten. Opeens kon alles." 

Voor beginnend verpleegkundige Nijssen is het leuk om mee te maken, maar ze hoopt dat deze waardering blijvend is. Vooral doordat er niet weer bezuinigd wordt op de zorg en ze het (weer) met minder collega’s moeten doen. 

Mijn held in de zorg is Cyril

 

"Mijn held in de zorg is Cyril, verpleger in het Vlietland ziekenhuis in Schiedam. In 2015 lag ik daar op de longafdeling, ik was heel ernstig ziek met pleuritis. Ik zal Cyril nooit vergeten om zijn vrolijke en liefdevolle zorg. Een engel!" 

Zij hebben het mogelijk gemaakt dat mijn vader thuis kon sterven

 

Ik wil graag alle medewerkers van Sensire team Brummen Dieren in het zonnetje zetten. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat mijn vader op 17 april thuis kon sterven. Ik heb 5 weken voor mijn vader gezorgd. Na een paar weken werd ik moe en kwamen de mensen van Sensire 's middags een paar uur bij mijn vader zitten zodat ik even naar buiten of naar bed kon. Fantastisch. Allemaal lieve, begripvolle mensen.

 

9 dagen in coma

 

"Ik heb ruim twee jaar geleden 9 dagen in coma gelegen in het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp. Daarna nog een week op de IC en een week op zaal. Het personeel was absoluut geweldig. Heel lief en zorgzaam, ook voor mijn familie. Alle complimenten. Met een van de artsen in opleiding heb ik daarna nog even contact gehouden.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen