*

'Rutte legt te weinig uit'  

ProfielfotoTeunie Stoffele 70 keer bekeken

De maatschappelijke druk op het kabinet om de coronamaatregelen te versoepelen groeit. Uit gelekte documenten blijkt dat premier Mark Rutte vanavond een zogenoemd ‘spoorboekje’ gaan presenteren met daarin verschillende verruimingen op de korte termijn. 

Op NPO Radio 1 hebben we drie communityleden gebeld om te peilen hoe men over eventuele versoepeling denken  én over de aanpak van het kabinet. 

Niets aantrekken van maatschappelijke druk 

Volgens Akke Groenewoud, die in Stand.nl aan het woord kwam, moet het kabinet haar eigen plan trekken en zich niet te veel laten leiden door druk vanuit de samenleving. “Als je nu versoepelt dan doe je teniet waarvoor we 8 weken ons best hebben gedaan. De schade is dan waarschijnlijk groter en voelen we nog jaren echte onvrijheid in plaats van de nu gevoelde onvrijheid. 

Meer perspectief 

Volgens beller Marjolein van Tooren in Stand.nl vanmorgen heeft Rutte deze maatschappelijke onrust aan zichzelf te danken. Ze vindt dat hij te weinig uitlegt. Ze vindt dat hij in andere bewoording moet spreken en mensen meer perspectief moet bieden. 

Bangmakerij 

Communitylid Machiel van den Berg vindt dat het kabinet teveel heeft ingezet op bangmakerij. “Met termen als het nieuwe normaal. Een vreselijk woord. Dit is een regering die zich geen raad weet met risico’s.” 

In het begin was er volgens Van den Berg zeker reden om bang te zijn, maar hij miste de cijfers in breder verband. “De cijfers van griepepidemieën uit het verleden werden er niet bijgegeven. 

Lees hier het volledige stuk op NPO Radio 1: Persconferentie Rutte: Maatregelen versoepelen of volhouden tot het virus verdwijnt?

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen