*

4 & 5 mei: Hoe herdenk jij en wat biedt jou troost?

ProfielfotoTeunie Stoffele 141 keer bekeken

In het jaar dat we 75 jaar oorlog herdenken én vrijheid vieren, zijn we voor het eerst sinds lange tijd minder vrij. Hoe beleef jij deze bijzondere dagen in tijden van corona? Deel je ervaring met Spraakmakers, de uitzendingen van 4 & 5 mei willen we maken voor jou maar ook vooral met jou.

4 mei ‘herdenken in isolatie’

De afgelopen weken waren voor velen Nederlanders angstig. Veel mensen hebben wat moeten inleveren: de mogelijkheid om afscheid te nemen, (klein-)kinderen te zien of je zaak open te houden. Misschien herinnert deze tijd je aan oorlog, in Nederland of elders. Geeft de coronacrisis wellicht meer lading aan het herdenken?

Hoe gedenk je in een jaar waarin we niet samen kunnen komen? Vertel ons wie of wat jij gedenkt en hoe je dat doet in deze bijzondere tijd. Deel je verhaal hier of rechtstreeks met de redactie via deze mail. De mooiste verhalen horen we graag terug op NPO Radio 1 op maandag 4 mei met Gerdi Verbeet en Kim Putters van het SCP.

5 mei ‘Wat biedt jou troost?’

Kunst biedt troost. Dat hebben we de afgelopen weken wel in de talkshows en op televisie gezien. Maar ook hoorden we hier in Spraakmakers kunstenaars zoals Tjead Bruinja en Robert Vuijsje over hoe kunst hen op de been houdt in deze tijd. 

Welk lied, gedicht, schilderij of verhaal sleept jou er doorheen? Laat het hier ons weten of mail ons! We horen je verhaal graag en nemen contact met je op voor de uitzending van 5 mei met onder meer cabaretier Diederik van Vleuten.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen