*

Hoe gaat Nederland om met het coronavirus?

Anouk Redactie 161 keer bekeken

De eerste coronapatiënt in Nederland werd woensdag opgenomen in het Ziekenhuis in Tilburg. Donderdagavond werd het geval definitief vastgesteld. Hoe reageert de Nederlandse bevolking?

In de uitzending van Spraakmakers reageert een vrouw uit Loon op Zand anoniem op het nieuws. "We lezen van alles op Facebook en via de app gaat het een en ander rond. Maar er is weinig onrust."

De Brabantse patiënt wordt vastgesteld net na carnaval. "Wat we hier in Kaatsheuvel prettig vinden is om te weten waar deze man gecarnavald heeft. Het is hier dorps en we hebben elkaar allemaal gezien." De vrouw maakt zich zorgen voor de mensen om haar heen, maar het weerhoudt haar er niet van naar buiten te gaan.

Zorgen om persoonlijke situatie

Communitylid Emiel van 't Zand, internationaal vrachtwagenchauffeur, maakt zich wel zorgen vanwege zijn persoonlijke situatie. Door een dubbele longontsteking in 2009 heeft hij een slechtwerkende long. Daarmee valt hij onder de kwetsbare groep voor het coronavirus. "Ik kan mijn kop in het zand steken of niet." Als longpatiënt bereidt hij zich toch voor. "Dan maar paniek."

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen