*

Inspanningsverplichting om IS-kinderen terug te halen te verblijvend? Dit vonden jullie

Anouk Redactie 418 keer bekeken

Nederland moet zich inspannen om de 56 Nederlandse kinderen die vastzitten in detentiekampen in Noord-Syrië, actief te repatriëren. Dat was de uitspraak van de rechtbank n Den Haag. Maar een inspanningsverplichting is geen resultaatverplichting. Dus hoe dwingend is die inspanningsverplichting?

Beller in onze uitzending René Pijnenburg was het oneens met de stelling. Hij was van mening dat met het terugbrengen van de kinderen, ouders een "vrijbrief" zouden krijgen ook mee terug te komen en dat dit absoluut niet de bedoeling zou mogen zijn.

Gert Laman zegt in onze Spraakmakers communty: "Een inspanningsverplichting is redelijk. Iedereen die hard roept dat we koste wat kost die kinderen moeten ophalen ondanks alle risico's, heeft alleen recht van spreken wanneer hij of zij zichzelf als vrijwilliger aanmeldt om daar naartoe te gaan."

Bert van der Linden is het oneens met de stelling. "Natuurlijk is het triest dat de kinderen de dupe worden van het handelen van hun ouders." Maar de afspraken en verdragen zijn volgens hem indmiddels zo ingewikkeld, dat de ouders met de kinderen mee zullen komen. "En daar ben ik tegen."

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen