*

Autoloze zondag: fifty/fifty

ProfielfotoTeunie Stoffele 237 keer bekeken

Is de invoering van een autoloze zondag een goed idee? Of is het niet meer van deze tijd, omdat onze economie zeven dagen per week op volle toeren draait? Er werd massaal gebeld. En ook in de community leeft het onderwerp zeer. 

Het kabinet overweegt serieus om een maandelijkse autoloze zondag in te voeren om de stikstofcrisis te bedwingen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Volgens Haagse bronnen laat het kabinet uitrekenen of de maatregel zoden aan de dijk zet. Nederland kende voor het laatst in de jaren zeventig een autoloze zondag, toen vanwege het olietekort. 

Overigens is dit een van de vele mogelijke maatregelen om de stikstofuitstoot te beperken. Net zoals bijvoorbeeld het verlagen van de maximumsnelheid van 130 naar 100 km per uur. Geen maatregel wordt geschuwd, zo lijkt het. 

'Uitstekend plan' 

Liesbeth Kesseler schreef over het autoloze plan: ​ "Lijkt me een uitstekend idee, noodvervoer uitgezonderd uiteraard. Maar dan ook gelijk vliegtuigloos. Dan maak je pas een milieuklapper."

'Geen zode aan de dijk' 

Hans Verhaar is tegen: "Autoloze zondag zet geen zoden aan de dijk, doe dan een autoloze zaterdag of een vrijdag, dat gaat tellen. Nu tref je weer de gezinnen waar de ouders hele week hard werken en zondags leuke dingen gaan doen of even naar opa en oma gaan."

 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen