*

Waar is Rutte in de stikstofcrisis?

Anouk (Redactie) 260 keer bekeken

Deze ochtend bespraken we in Stand.nl de volgende stelling: Premier Rutte moet de regie nemen in de stikstofcrisis. Er werd flink gereageerd door onze communityleden.

Waar is Rutte?

Rutte laat zich tot nu toe niet zien in de stikstof- en PFAS-crisis. Zijn ministers zitten er niet voor niets, meent hij. Maar houdt die redenering wel stand nu de nood zo hoog is en de crisis zo veel verschillende departementen raakt? 

Staatsrechtelijk juist

Boudewijn Waijers kan zich wel vinden in de aanpak van onze premier. Hij schrijft: ‘Iedere keer als dit onderwerp ter sprake komt moet ik weer denken aan wijlen Joseph Luns, in de jaren vijftig en zestig minister van buitenlandse zaken. Hij was ook écht minister van buitenlandse zaken: hij liet onder geen beding toe dat iemand anders (bijvoorbeeld de minister-president) zich met het buitenlands beleid zou bemoeien.’ Waijers vindt dit ‘staatsrechtelijk juist’.

Schaamteloos

David W. Zoetmulder is het daar absoluut niet mee eens. ‘Het wordt hoog tijd dat onze premier eens zelf beslissingen neemt, en stopt zich achter de ambtenaren en vakministers te verstoppen’, schrijft hij. Nelly Veenendaal benoemt fijntjes de nieuwe rol van Maxim Verhagen, oud-minister van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken (CDA). ‘De mooiste mop is Verhagen, die met een andere pet op zijn oude beleid afkraakt’, schrijft Nelly Veenendaal. ‘Bleker begin deze maand bij de boeren. Ook CDA. Hoe geloofwaardig is Den Haag dan nog? Schaamteloos.’

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen