*

Rappers moeten zich vrouwvriendelijker gaan gedragen volgens jullie

ProfielfotoTeunie Stoffele 700 keer bekeken

Maandag waren jullie, de Spraakmakers Community, eenduidig in Stand.nl. 84% wil vrouwvriendelijkere-rappers. De stelling ontstond nadat stichting Music#metoo naar de rechter stapte. Zij willen rappers en hun managers aanklagen vanwege hun gedrag en het vergoelijken ervan.

André Mol van onze community is rechercheur in Rotterdam en komt veel met de subcultuur in aanraking. “Deze mensen verheerlijken geweld, onderdrukken vrouwen en zijn geen pareltjes voor de maatschappij. De teksten komen bij de meiden aan de meiden lopen achter die rappers aan. Met alles gevolgen van dien”. Ook is er een taak voor de ouders vind Mol. “Ik heb een dochter van 18 en die heb je natuurlijk niet aan een touwtje, maar je kunt ze wel beïnvloeden”.

Ik heb een dochter van 18 en die heb je natuurlijk niet aan een touwtje 

Dick van de Maat denkt dat we ons niet te druk moeten maken. “Ik ben misschien niet de jongste, maar op feestjes en festivals staat die muziek tegenwoordig zo hard dat niemand die muziek verstaat. Als je het de jongens en meisjes zou vragen wat er gezegd wordt dan zeggen ze waarschijnlijk geen idee.”

Akkeline probeert zich het omgekeerde voor te stellen. “Stel dat vrouwen zouden minderwaardige teksten over mannen maken. Dat wordt toch ook niet geaccepteerd? We zijn gelijk. Waarom moet het altijd ten kosten van iemand gaan? Terecht dat mensen zeggen: hier willen we een stokje voor steken”.

 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen