*

Geertje Algera : "Ik ben pro-Europa en ik ga op een vrouw stemmen"

ProfielfotoTeunie Stoffele 451 keer bekeken

Deze week rijdt de NPO Radio 1 Verkiezingsbus door het land om in aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen ‘De Stemming van Nederland’ te peilen. Presentatrice Petra Grijzen stond met de bus in de Utrecht. Ze sprak daar o.a. met communinitylid Geertje Algera.

Grote thema’s zoals vluchtelingen, klimaat en landbouwbeleid kunnen volgens Utrechter Geertje Algera het beste in Europa besloten worden. "IK ben pro-Europa en ik ga op een vrouw stemmen." 

Algera denkt dat Europa de wereld een stukje veiliger maakt, maar staat niet iedere ochtend op met een Europees gevoel. Als boerendochter weet ze als geen ander hoe belangrijk Europa is in het boerenbeleid.

Ze twijfelt nog tussen de PvdA en GroenLinks, want vooral klimaat en milieu vindt ze een belangrijk thema."Nederland zou een voortrekkersrol moeten hebben. We verschuilen ons vaak achter het argument dat Nederland een klein land is, maar we hebben veel industrie." Volgens Algera mag Europa zich best wat meer met klimaat bemoeien met regels die gelden voor heel Europa.

Kijk hier het volledige item met o.a. Mark terug op NPO Radio 1

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen