*

Ot Wachner zou willen dat meer mensen de waarde van Europa zien

ProfielfotoTeunie Stoffele 59 keer bekeken

Vanuit onze Spraakmakerscommunity wordt er deze week dagelijks een vraag gesteld aan een kandidaat-Europarlementariër die op pad is om stemmen te winnen. Woensdag was het de beurt aan community-lid Ot Wachner. Hij is een echte Europeaan.

Zijn vraag aan Europarlementariër voor de PVV Auke Zijlstra is: hoe zorg je ervoor dat mensen de waarde van Europa weer gaan zien?

“Ik zie het niet als mijn taak om het beeld van de ever closing union uit te dragen. Ik vind dat we veel te ver zijn gegaan, we moeten terug naar internationale samenwerking op vrijwillige basis.” Dat is het antwoord van Zijlstra op de vraag van Ot Wachner. Hij erkent dat de NAVO voor onze veiligheid van cruciaal belang is geweest en dat de EEG van groot belang was voor het opbouwen van de economische groei.

Volgens hem is het misgegaan in 1991 toen het Verdrag van Maastricht werd ondertekend. “Toen is er een centralistische, politieke lading aan toegevoegd. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat onze welvaart toeneemt door het te hebben over gezamenlijke regels voor toegang tot internet of telefoontarieven of toegang tot de stembus.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen