*

Walter Woortman vraagt zich af of we niet beter uit de EU kunnen gaan

ProfielfotoTeunie Stoffele 548 keer bekeken

Vanuit onze community wordt er deze week dagelijks een vraag gesteld aan een kandidaat-Europarlementariër die op pad is om stemmen te winnen.

Dinsdag vraagt community-lid Walter Woortman zich af wat we aan de Europese Unie (EU) hebben en of we die miljarden die naar Brussel gaan niet beter in ons eigen land kunnen stoppen?

Verslaggever Martijn Grimmius legt zijn vraag neer bij Reinier van Lanschot.  Hij is lijsttrekker van de nieuwe pro-Europese partij VOLT, die niet alleen in Nederland meedoet, maar ook nog in acht andere landen.

Van Lanschot: “Ik snap waar de vraag van meneer Woortman vandaan komt, maar voor iedere 3,5 miljard euro die we in Europa investeren, krijgen we er 7 miljard voor terug. Het meest betroubare rapport over Nederland en de EU, heeft berekend dat we er zo’n 2.000 euro per jaar mee verdienen.”

Van Landschot erkent dat grote bedrijven het meeste profijt hebben van Europa, maar juist met een sterke EU kan daar wat aan gedaan worden: “Wij kunnen als Nederland niet in ons eentje optrekken tegen die grote bedrijven. Een krachtige en democratische EU kan dat wel." 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen