*

Jim Goedhart: 'De beeldvorming over Zeeland klopt op het gebied van banen niet'

ProfielfotoTeunie Stoffele 565 keer bekeken

In Spraakmakers op NPO Radio 1 vragen we in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezing welke thema’s er leven in de provincies. Vandaag deden we dat aan communitylid Jim Goedhart uit Zeeland.

Jim Goedhart zet zich ervoor in dat mensen die vertrokken zijn uit Zeeland, het contact met de provincie niet verliezen. Als voorzitter van de stichting De Zeeuwse Connectie probeert hij oud-Zeeuwen betrokken te houden bij hun oorspronkelijke provincie en ze zelfs terug te laten keren. Die mensen heeft Zeeland namelijk hard nodig op de arbeidsmarkt. Goedhart: ‘’De beeldvorming over Zeeland klopt op het gebied van banen niet helemaal. Er zijn veel meer banen, ook voor hoger opgeleiden, dan mensen denken.’’ Hij denkt dat mensen door dat idee ook niet gaan zoeken naar een baan in Zeeland.

‘’Mensen denken al gauw aan zon en strand bij Zeeland, maar wij willen juist de onbekendere dingen van Zeeland uitdragen.’’ Goedhart probeert met zijn organisatie kenbaar maken dat dat er hele ‘gave, unieke bedrijven’ die wereldleider zijn in Zeeland zijn. Die aanzuigkracht kunnen zij gebruiken om de Zeeuwse arbeidsmarkt te helpen mensen daar naartoe te lokken. 

Luister hier het volledige item van NPO Radio 1 terug! 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen