*

Spraakmaker Peter Schilte leidde verslaggever Marielle rond in de haven

ProfielfotoTeunie Stoffele 738 keer bekeken

Deze week gaat de rubriek Vragen van Spraakmakers over het imago van werken in de haven. 4 % van de totale Nederlandse beroepsbevolking werkt in de haven. Een van hen is spraakmaker Peter Schilte Hij is 51 jaar oud en werkt bij Rail Service Centrum Rotterdam.

Hij nodigde verslaggever Marielle Beers uit om een kijkje te nemen om met eigen ogen te zien wat er nu allemaal gebeurt in de Rotterdamse haven. Want die vuile handen, die maken ze allang niet meer, zegt Peter.

SC Rotterdam is een bedrijf dat containers overlaadt. Van treinen naar vrachtwagens en andersom. Er wordt geen enkele container geopend. Vroeger gebeurde er veel met de hand, maar tegenwoordig is het laadwerk overgenomen door machines en het inspectiewerk grotendeels door camera’s.

Peter is zichtbaar trots op zijn bedrijf en dat geldt ook voor zijn collega’s. De meeste mensen werken al heel lang bij RSC.  Soms is hun werk inhoudelijk veranderd, maar dat maakt het werk niet minder boeiend. Ook Peter werkt al jaren bij RSC. Hij kent iedereen, van de baliemedewerkster tot de ladinginspecteurs.  Het is nog wel een mannenwereld. Peter zou best wel meer vrouwelijke collega’s willen hebben. “Dat geeft toch een andere sfeer.” Maar hij denkt dat de ploegendiensten sommige vrouwen afschrikken.

Peter Schilte luistert graag naar Stand.nl maar vindt het jammer dat er niet meer gewone luisteraars te horen zijn. “Die deskundigen hoor je al de hele dag. Ik vind het juist zo leuk om te horen wat andere mensen te zeggen hebben.”

Peter vindt het ook leuk om mee te denken met ons programma, zo stuurde hij een vraag in voor staatssecretaris Paul Blokhuis toen die te gast was in Spraakmakers.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen