*

Drie Britse communityleden over #brexit

ProfielfotoTeunie Stoffele 534 keer bekeken

Bij Spraakmakers hoorden we vanochtend Britten in Nederland en een Nederlander in het Verenigd Koninkrijk over deze vraag. Want het is de Britse premier May niet gelukt om het Britse parlement te overtuigen van de Brexit-deal die ze met de Europese Unie heeft gesloten.

De vraag is natuurlijk hoe het nu verder moet. Is het uitstellen van de brexit een optie?

De deal van Theresa May was een gedrocht, maar het enige werkbare gedrocht

John Blake 
Volgens John Blake een voormalige Brit die Nederlander is geworden, is uitstel de minst slechte optie op dit moment. “Het Britse Lagerhuis heeft duidelijk laten weten wat ze niet willen, dus nu moeten ze laten weten wat ze wel willen.” Toch is John niet volledig optimistisch. “De deal van Theresa May was een gedrocht, maar het enige werkbare gedrocht. Nu moet er een compromis komen en dat is binnen de Britse politiek erg lastig.”

De samenleving in het Verenigd Koninkrijk is zo gespleten op dit moment

Bas van Schaik
Bas van Schaik woont al 9 jaar in Oxford, waar hij gestudeerd heeft en gepromoveerd is. Volgens hem is uitstel is niet de beste optie. “De samenleving in het Verenigd Koninkrijk is zo gespleten op dit moment. Het fundamentele probleem is dat er geen wens van dé Britten is, de samenleving ligt erg ver uit elkaar.”

Brexit is nu als een vakantie maar je weet niet waarnaartoe 

David Marchant
Ook David Marchant denkt dat de het lastig is om tot een juist keuze te komen in het Britse parlement. David woont als 35 jaar Nederland en zit nu in het ‘verandermanagement’ daarom heeft hij een metafoor voor de gang van zaken rond de brexit: “Je gaat op vakantie en je mag maar één tas meenemen, maar je weet niet waar je heengaat, Antarctica, Thailand of de Verenigde Staten, je pakt je tasje en de bestemming is toch heel anders dan verwacht.”

 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen