*

'En zo was 2018'

ProfielfotoTeunie Stoffele 473 keer bekeken

De laatste dag van 2018 is in volle gang en daarom tijd om terugblikken. ‘Wat voor jaar was 2018?’ We blikken samen met jullie terug. “Het was een top jaar voor Huize Niemeijer''.

Mijn zonen kregen, na diverse contracten, beide een vaste aanstelling en mijn vrouw kreeg na bijna twee jaar werkeloos te zijn geweest, weer een (hele leuke) baan’’, zegt Evert Niemeijer op de community-pagina van Spraakmakers.

Een lange warme zomer met twee hitte golven, enorme droogte en meer aandacht voor klimaat, het eerste volledige jaar voor het kabinet Rutte-III, de gaskraan die in Groningen wordt dichtgedraaid, toenadering tussen Noord – en Zuid-Korea, de Brexit en vijftien gouden medailles voor Nederland op de Olympische Winterspelen. Dit is nog maar een kleine greep van wat er allemaal gebeurde in 2018.

Het eerste wat Will Eisinga opnoemt als hij denkt aan 2018, is de fakkeltocht in Groningen, waarin mensen Wiebes opriepen om de gaskraan dicht te draaien. “Dat was historisch prachtig.’’ Janny Kok vond het maar een verwarrend jaar. “Kort samengevat was het glas halfvol en bij tijden ook half leeg in 2018.” Kok hoopt dan ook dat er in 2019 meer aandacht wordt geschonken aan mooi nieuws.

‘’2018 was het jaar van de wapenindustrie. Doordat veel internationale conflicten werden gezocht, gecreëerd of aangewakkerd, ontstond in vele landen een roep om verhoging van de militaire uitgaven’’, zegt Willie Bierman.

Hans Verhaar heeft een wens voor het nieuwe jaar. “Mijn wens voor 2019 is dat de politiek dicht na het reces de handschoen oppakt en met de gewone burger, de mantelzorger en de werknemer in gesprek gaat en naar hen luistert. Alleen dan zal het veel beter gaan in Nederland’’, zegt Verhaar.

Volgens Jos van Eijndhoven is 2018 niet heel anders geweest dan 2017 en de jaren daarvoor. “Zorgen, prachtig ontwikkelingen, Boze mensen maar ook veel blije mensen, bezorgde boeren vanwege de droogte, blije wijnboeren vanwege de prachtige oogsten, verstandige politici, maar evenzoveel domme politici, een blij Nederlands elftal en bezorgde middenmoters.”

Hoe vond u 2018? Laat ons weten door een reactie onder het artikel. Spraakmakers wenst jullie een fijne jaarwisseling!

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen