*

We moeten praten over dementie

ProfielfotoTeunie Stoffele 2023 keer bekeken

In juni deed communitylid Jeroen Riemeijer een emotionele oproep in Spraakmakers. Zijn vrouw Joke (60) heeft dementie en hij vindt dat de buitenwereld geen goed beeld heeft van wat dat betekent.  

Volgens hem is dementie een slopend proces en daarbij is het voor hem als mantelzorger bijna onmogelijk om alles te regelen voor zijn zieke vrouw. Niet omdat hij het niet wil begrijpen, maar omdat de regels zo ingewikkeld zijn.

In navolging van de reportage die Spraakmakers met hem maakte, komt de Nationale Ombudsman woensdag 21 november met het rapport: Borg de zorg, onderzoek naar de knelpunten die mensen met dementie en hun mantelzorgers ervaren bij de toegang tot zorg en ondersteuning. Daaruit blijkt dat dementiepati├źnten en hun mantelzorgers verstrikt raken in een web van regels.

Woensdag 21 praten wij hier in de uitzending over verder met o.a. de Nationale Ombudsman Jeroen Riemeije zelf, Toine Heijmans van de Volkskrant en Gerjoke Wilmink, directeur Alzheimer Nederland.

Heb jij ook te maken met dementie in je omgeving? Loop je bijvoorbeeld vast? Of vind je de emotionele last te groot. Deel je ervaringen met de redactie en mail ons: spraakmakers@kro-ncrv.nl

We horen graag van je! 

(Reageren mag ook hier!) 

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen