*

Spraakmaker Akbal: ‘we praten elkaar werkdruk aan in Nederland’

Sjoerd Bögemann 920 keer bekeken

Uit cijfers van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten blijkt dat het percentage ziekmeldingen wegens psychische klachten in vier jaar tijd is verdubbeld. De stelling in Stand.nl was daarom vandaag: de werkdruk in Nederland is te hoog.

In de uitzending hoorden we onder andere Cristel van de Ven, onderzoeker bij factor 5. Zij geeft aan dat mensen drie dingen belangrijk vinden in hun werk: het laten zien van hun competenties, het hebben van autonomie en verbinding met hun werk of collega’s. Maar werknemers vinden deze punten niet altijd terug op de arbeidsvloer, zo zegt bijna 50% zegt te weinig autonomie te hebben volgens van de Ven.

We praten te veel

Volgens spraakmaker en ondernemer Akbal Mohamed is het allemaal minder gecompliceerd. “We praten in Nederland te veel over druk op het werk en daarom denkt men dat er te veel werkdruk is.”

Volgens Akbal moet je soms 10 of 12 uur werken op een dag, vooral als je een bedrijf aan het opbouwen bent. ”Ik werk vanaf 1969 al 12 uur per dag, als ik vakantie wil dan ga ik op vakantie, die afspraken maak ik met klanten.” Akbal vervolgt: “Bij hoogopgeleide mensen zie ik vaak dat ze een burn-out hebben en overspannen zijn, ze moeten bij zichzelf nagaan wat ze eigenlijk willen met hun werk.”

Hier kunt u de uitzending van Stand.nl terugluisteren.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen