*

Veel reacties op 'luie vrouwen'-uitspraak van Elske Doets en Beatrijs Ritsema

4112 keer bekeken

Zakenvrouwen Elske Doets en Beatrijs Ritsema betichtten vrouwen die minder dan 32 uur werken van luiheid, en dat wekte de nodige irritatie op.

We kregen veel reacties deze week op de uitzending van Spraakmakers met Elske Doets en Beatrijs Ritsema over parttime werkende vrouwen. De twee dames betichtten vrouwen die minder dan 32 uur werken van luiheid, en dat wekte de nodige irritatie op.

Balanstrutjes

Zo mailde Truus Pinkster: "Het is gewoon echt te gek voor woorden dat zowel die onbetaalde arbeid voortdurend alleen bij vrouwen neergelegd wordt !! We lijken de Derde Wereld wel."

Elske Doets sprak van balanstrutjes. “Fantastisch dat die jonge vrouwen kiezen voor allerlei leuke dingen, maar ze hebben wel gestudeerd van gemeenschapsgeld. Dat wordt niet benut.”

Het zijn lang niet altijd vrouwen die minder werken omdat ze voor de kinderen willen zorgen, zegt Ritsema.  "Ze willen gaan tennissen, iets met klankschalen doen. Voor eigen persoonlijke ontwikkeling." Volgens beide carrièrevrouwen is het een vorm van gemak, luxe en luiheid.

'Wat een belediging'

Tessa Valstar is het daar niet mee eens. "Vreselijk om te horen hoe er over ons vrouwen wordt gesproken. Wij zien het om ons heen zo vaak fout gaan met overspannen raken, kinderen die ontsporen omdat de ouders nooit thuis zijn."

Beatrijs Ritsema noemde het in de uitzending verder onbegrijpelijk dat schoolbesturen akkoord gaan met zoveel vrouwen die parttime willen werken.

Luisteraar Cocky van Dorp: "Wat een belediging voor al die vrouwen die deeltijd voor de klas staan en echt meer uren maken dan ze betaald krijgen! Ik zie dat aan alle kanten om me heen en deze vrouwen dreigen af te haken, omdat ze altijd maar klaar staan en op hun niet-werkdagen kunnen verschijnen. Wat een onzin
Echt, hoe durft zij het te zeggen."

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen