*

Onderschatting van de publieke sector door dit kabinet? Dit vonden jullie.

ProfielfotoTeunie Stoffele 489 keer bekeken

Vandaag ging het in Stand.nl over de stelling of dit kabinet het belang van de publieke sector onderschat. Vanochtend deed PO in actie de oproep aan andere publieke sectoren om samen actie te voeren. Pijnpunten zijn de salarissen en arbeidsomstandigheden voor verschillende sectoren, onder andere bij

Dit waren een aantal van jullie reacties in de uitzending.

Zo zei docent Liesbeth Kesseler, dat verpleegkundige vaak een roeping wordt genoemd, “maar daar kan je geen brood van kopen”. Volgens Liesbeth heeft dit kabinet een taak om de waardering voor de publieke sector kenbaar te maken. “Mensen hebben er voor geleerd en werken met passie. De waardering moet ook in salaris worden uitgedrukt.”

Ook hadden we André Mol, oud rechercheur aan de telefoon. Hij zegt dat er veel onvrede is op de werkvloer bij de politie met het gevoerde beleid. Solidariteit en samen optrekken tussen verschillende vakgroepen is volgens André erg belangrijk.

Kim van Striem, Lerares Frans en initiatiefnemer VO in Actie reageerde op onze nieuwsbrief, ze was het eens met de stelling en steunt de actie.  Mensen die werken in de zorg, het onderwijs, bij de politie en defensie houden ons land draaiende. Ons kabinet kiest om geld uit te geven aan het afschaffen van de dividendbelasting in plaats van te kiezen voor investeringen in de publieke sector.”

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen