*

Twee basisschooldirecteuren uit de community over een eventueel mobieltjes verbod

ProfielfotoTeunie Stoffele 686 keer bekeken

In Frankrijk wil Macron mobiele telefoons van scholen weren. Hij wil zelfs de wet aanpassen. Of dat een goed idee is voor Nederland, vroegen we aan twee basisschooldirecteuren uit de community.

Ronald Pieck, directeur van Passepartout

“Mobieltjesgebruik op school moet je niet verbieden. Het moet een combinatie zijn tussen verbieden en gebruiken.” Dat vindt Ronald Pieck, directeur van Passepartout en communitylid bij Spraakmakers. Enkel verbieden heeft geen zin, zegt hij. “Smartphones horen nou eenmaal bij het leven. Wij proberen ze juist te leren om goed om te laten gaan met hun mobiel.”

In bepaalde lessen mogen de leerlingen van Pieck zaken opzoeken, zo leren hun telefoon in te zetten om informatie te verkrijgen. Ook leert Pieck wat je wel en niet op social media kan zetten. “Je ziet dat kinderen al op jonge leeftijd met telefoon of iPad aan het swipen zijn, maar dat ouders ze niet leren om hier goed mee om te gaan. Daar ligt wel een rol voor de school.”Marion Medema, directeur van de Prinses Beatrixschool in Loppersum

Marion Medema is directeur van de Prinses Beatrixschool in Loppersum. Voor haar is een verbod niet nodig. “Wie gaat dat verbod handhaven en wat moeten de sancties dan eigenlijk worden?”, vraagt Medema zich af. Volgens haar is de vraag hoe om te gaan met mobieltjes op school een kwestie van afspraken tussen ouders, leerlingen en school. “En dat werkt goed bij ons.”

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen