*

De stelling van Mabel Nummerdor

ProfielfotoTeunie Stoffele 662 keer bekeken

‘Seks tussen mensen wordt in de toekomst overbodig.’ Dit was de stelling die communitylid Mabel Nummerdor vrijdag in Spraakmakers naar voren bracht. Twee jaar lang heeft ze samen met haar collega Jeanneke Scholtens onderzoek gedaan naar de toekomst naar seks. En dat beeld is somber volgens haar.

Uit het onderzoek is een boek voortgekomen: ‘Holy Fuck’. “Tijdens ons onderzoek vielen we van de ene verbazing in de andere. We zeiden dan ook veel holy fuck, vandaar de titel van ons boek”, zegt Nummerdor.

Nummerdor zag tijdens het onderzoek dat mensen duidelijk een richting op gaan waarbij seks op verschillende niveaus overbodig gaat worden en dan voornamelijk bij seks tussen mensen. “Ik wil absoluut niet dat seks tussen mensen overbodig wordt.’’

Apparaat in je hand

We kunnen bijna niet meer leven zonder ons mobiel. “Het apparaat in je hand vervangt het contact met de mensen om je heen. Je ziet dat ook op het gebied van seks en intimiteit. Kijk maar naar de apps, zoals Tinder.” Ook de VR-brillen maken een ontwikkeling door. Nu is het alleen nog maar beeld, maar in de toekomst kun je ook met de bril gaan voelen.

Voortplanting overbodig

Zo is voortplanting volgens Nummerdor eigenlijk al overbodig, omdat we dat ook met IVF mogelijk kunnen maken. “We seks nu ook nog als het creëren van nieuw leven, maar dat zal wel eens kunnen veranderen.”

Technologie raakt dus steeds meer verwerven met ons leven. Afstand ervan doen, kunnen we bijna niet meer. Community-lid Steven Dijk kan zich er niets bij voorstellen dat seks overbodig wordt. “Nadat mijn gezin 26 jaar geleden compleet was met mijn tweede kind, doe ik het nu nog regelmatig met mijn vrouw en ik heb er ook veel plezier van.”

Community-lid Jos van Eijndhoven is er absoluut niet mee eens dat seks overbodig wordt. ‘’Seks met een robot? Daar kan ik mij echt niets bij voorstellen. Nee, geen virtualiteit tussen de lakens.”

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen