*

Patrick Knippels vaccineert zijn kinderen niet (lees hier waarom niet)

ProfielfotoTeunie Stoffele 812 keer bekeken

Patrick Knippels vaccineert zijn kinderen niet en jeugdarts bij het consultatiebureau Jennie Resink reageert vanuit de praktijk vanmorgen in Stand.nl. Want de discussie omtrent het vaccineren laaide gisteren weer op.

De voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik hield een pleidooi voor het korten van de kinderbijslag van mensen die niet wilde vaccineren.

Luisteraar Patrick Knippels laat weten dat hij zijn zoon niet heeft laten vaccineren. Na onderzoek op internet raakte de natuurkundedocent ervan overtuigd dat sommige vaccinaties gifstoffen bevatten die niet afgeweerd kunnen door het immuunsysteem van een baby.

 

“Sommige van de stoffen die in het vaccin zitten staan in mijn natuurkundelokaal achter slot en grendel.” Genoeg reden voor Patrick om vaccins te wantrouwen, want hij geeft aan dat de bijwerkingen niet altijd opwegen of zelfs gevaarlijk kunnen zijn. “Ik ken kinderen in mijn omgeving die overleden zijn na het krijgen van een vaccin.”

Volgens Jennie Resink, werkzaam als jeugdarts op het consultatiebureau in Nunspeet is dat laatste een broodje aap verhaal. “Ik kan me voorstellen dat wanneer een kind overlijd je gaat nazoeken hoe dit komt, maar als het kind net is ingeënt dit als oorzaak te zien is totale onzin.” Daarnaast weerspreekt ze de uitspraken van Knippels stellig. “In vaccins die in Nederland gebruikt worden zit geen kwik”, aldus Resink. De vaccins bevatten volgens de arts wel kleine hoeveelheden aluminium om de houdbaarheid te verlengen, maar die hoeveelheid is volgens Resink verwaarloosbaar klein en levert geen gevaar op voor de gezondheid van kinderen.

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen