*

'Kinderen een uurtje in de cel; waarom niet?''

ProfielfotoTeunie Stoffele 644 keer bekeken

Kinderrechtenorganisaties vinden dat het schadelijk is om kleine winkeldieven in een cel op te sluiten. Communitylid Jennifer Delano liep ooit stage bij de politie en zag dat het helemaal niet zo erg is om kleine winkeldieven even in de cel te zetten. Als het niet te lang is werkt het zelfs als les.

Delano: “Natuurlijk moet je kinderen niet uren in de cel gooien, een dag in de cel, daar leert een kind niets van.”Toch is het strafelement wel goed, merkte Delano. “Het mag wel duidelijk worden gemaakt dat er een strafbaar feit is gepleegd. De kinderen worden in een cel geplaats op een bankje en daar wachten ze een poosje. Dan komt er een grote agent die zegt dat diefstal heel serieus is en dat ze het nooit meer mogen doen.”

En wat is het alternatief, vraagt ze zich af? “Je kunt ze ook in een vergaderruimte zetten met een iPad, maar dat is niet de realiteit. Ze hebben een strafbaar feit gepleegd dus een uurtje bezinning in een cel, waarom niet? En dat werkt zegt Delano: “Die kinderen schrikken er zo van, die zagen we niet meer terug!”

We spaken over dit onderwerp in Stand.nl vanmorgen op NPO radio 1. Luister hier het fragment terug en praat hier verder over de stelling!

                               Volg Spraakmakers online

           

 
Cookie-instellingen