*

Welke vraag wilde je altijd al stellen over ons heelal?

Coen Timmer 13-09-2024 6 reacties

Wat heb je altijd al willen weten over het heelal? Of met welke vraag over de ruimte loop je al je hele leven rond? Die kun je in onze uitzending van volgende week vrijdag stellen aan Heino Falcke, de sterrenkundige die vijf jaar geleden wereldberoemd werd met zijn foto van een zwart gat.

Hoe groot is het heelal? Hoe groot is nou die kans op buitenaards leven? En: al die verhalen over UFO’s – daar moet toch wel een kern van waarheid in zitten? Falcke verzamelde er voor zijn nieuwe kinderboek ‘Kruimels in het heelal’ alvast een aantal. En staat altijd open voor nieuwe vragen.

 Dus stel je vraag en hoor volgende week vrijdag het antwoord. Reageer hieronder of stuur een mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl. 

Henk Landsheer

13-09-24 om 13:28

Is de NASA (en aanverwante organisaties) niet de nieuwe VOC?

Waarom willen we ons het heelal toe-eigenen? Om het vervolgens te kunnen exploiteren, mogelijk ten koste van andere levensvormen?

Of hebben we geleerd van hoe het verliep in de eerder gekoloniseerde landen/continenten??

Theo Elsendoorn

13-09-24 om 13:29

Ik kan me niet voorstellen dat wij als aarde de enige planeet zijn met een soort van menselijk leven. En is dat wetenschappelijk logisch te verklaren?

Els Bertus - van Kempen

13-09-24 om 13:42

'Een zwart gat' - het begrip fascineert mij. Wat zou er in een zwart gat zijn en als het een doorgang is, wat is er aan de andere kant?

Sandra Verbruggen

13-09-24 om 13:58

Ziet u een samenhang tussen heelal/universum en bewustzijn? 

Anja De Ruiter

13-09-24 om 14:35

Gaan wij ook ooit in een zwart gat belanden?

André Kremer

13-09-24 om 15:24

Ik zou graag weten wat de stand van zaken is tav de formule van Frank Drake bij het Setiproject. Welke elemrnten zijn vanuit de sterrenkunde nader ingevuld? Ik denk dat dit voor veel luisteraars de ultieme vraag blojft: wat is de kans op buitenaards leven. Een belangrijk onderdeel van de formule is op de sterrenkunde cq cosmologie gebaseerd, dus ontwikkelingen daar zullen van invloed zijn op de elementen van deze "denk"-formule. Ps, ik heb Frank Drake over deze formule geinterviewd in 1984, toen ik.visiting prof was op Cornell.  

 

Cookie-instellingen