De wereldberoemde Britse tv-kok Jamie Oliver zit al 25 jaar in het vak en dat vieren we vrijdag met culinair journalist Hiske Versprille. Bijna iedereen heeft wel een kookboek van de Naked Chef in de kast staan. Maar welk recept van Jamie zit in jouw geheugen gebakken?
We horen het graag van je, wellicht dat we jouw bijdrage aan Hiske kunnen voorleggen!
recept voor italiaanse salade: vega panzanella deed hij een keer op tv, en ik kan het eigenlijk nergens precies zo terugvinden in zijn boeken, maar alle variaties zijn heerlijk en het is duurzaam want je maakt oud brood op. Belangrijk is om goed brood te gebruiken, liefst oud zuurdesem (stok of ciabatta) brood of ander stevig brood in stukjes en dat eerst met een beetje olijfolie en kruiden laten roosteren in de oven. Dan de groenten even roosteren met kruiden en wat olie, allerlei soorten tomaten, rode ui en als je wilt paprika. Het kan een maaltijdsalade zijn met parmezaan en\of mozzarella, kappertjes , extra basilicum, pitten, noten en een pestodressing. Maar ook een bijgerecht met alleen brood ui tomaat en een simpele dressing. Het is altijd weer verrassend hoe lekker het brood wordt in de oven en hoe veel meer smaak de tomaten krijgen van het roosteren. Je kunt er echt alle kanten mee op en iedereen lust het. Zeker met een glaasje erbij.
recept voor italiaanse salade: vega panzanella
deed hij een keer op tv, en ik kan het eigenlijk nergens precies zo terugvinden in zijn boeken, maar alle variaties zijn heerlijk en het is duurzaam want je maakt oud brood op. Belangrijk is om goed brood te gebruiken, liefst oud zuurdesem (stok of ciabatta) brood of ander stevig brood in stukjes en dat eerst met een beetje olijfolie en kruiden laten roosteren in de oven. Dan de groenten even roosteren met kruiden en wat olie, allerlei soorten tomaten, rode ui en als je wilt paprika. Het kan een maaltijdsalade zijn met parmezaan en\of mozzarella, kappertjes , extra basilicum, pitten, noten en een pestodressing. Maar ook een bijgerecht met alleen brood ui tomaat en een simpele dressing. Het is altijd weer verrassend hoe lekker het brood wordt in de oven en hoe veel meer smaak de tomaten krijgen van het roosteren. Je kunt er echt alle kanten mee op en iedereen lust het. Zeker met een glaasje erbij.
Deel je ervaring Stand.nl In de uitzending Tip de redactie Spraakmakers Over ons
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.
Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.
Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.
Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.