*

Hoe ga jij om met de drukte na corona?

Binnen een paar maanden tijd is het in ons land overal weer bijna net zo druk als vóór corona. De files zijn terug, de treinen zitten vol en we gaan weer van het ene uitje naar het andere.

Het is misschien fijn dat alles weer gewoon open is, maar het laat zien hoe snel alles ook weer drukker wordt in ons land. En dat is soms best een beetje wennen. 

Wat merk jij?

Moet je wennen aan deze hernieuwde drukte of vind je het juist fijn? Of heb je iets geleerd van de twee rustige coronajaren en ben je het leven rigoreus anders gaan benaderen. Kortom: hoe ga jij om met de drukte?

Verslaggever Thomas Schuurman is benieuwd naar jouw verhaal voor zijn reportageserie. Mail hem direct jouw ervaring (thomas.schuurman@kro-ncrv.nl) of laat je reactie hieronder achter.  

peter Van der Lichte

11-04-22 om 16:32

Corana heeft gezorgd dat het normale werk, exposities, stil kwam te liggen ECHTEr heeft ook gezorgd voor nieuwe activiteiten, wekelijks lokaal een TV programma waar centraal staat, het gesprek. Van CvdK, Dijkgraaf tot aan Bisschop, Barry Stevens, stadsdeelvoorzitters en over de onderwerpen van Jeugdzorg tot aan mensenhandel. Je komt op plekken en je praat met mensen die anders moeilijk te bereiken zijn.

 

hoogtepunt, dodenherdenking dit jaar 

Nooit vergeten

180 nationaliteiten, 1 Amsterdam en dat begint ook met het verdriet van mensen te voelen.

Dodenherdenkingen, ter nagedachtenis van de slachtoffers gevallen tijdens en door de 2de Wereldoorlog.

Salo Muller, Jacob Kohnstamm, Bob van der Winden, Carl Haarnack en Sabina Achterbergh vertellen hun verhaal, de strijd en de verhalen over de moord op 200 bewoners van de Schaduwkade, de moord op de bijna voltallige Sinti en Roma gemeenschap en het onderbelichte verzet van Anton de Kom, nooit vergeten.

Saskia Aukema vertelt over haar boek Tot de dood ons scheidt en Wally de Lang over haar boek De razzia’s van 22 en 23 februari 1941 in Amsterdam. Phyllis Schrijver over het boek Het Meisje met de accordeon. De muziek is van Jacob de Haan.

4 mei van 22.00-24.00 uur bij SaltoTV, YouTube, social media en www.petervanderlichte.nl

 

druk, ach ik doe dingen die ik leuk vind 

 

Alja Schokker

11-04-22 om 17:25

Ik ben van nature gewend om rekening te houden met anderen en me verantwoordelijk te voelen voor mijn eigen doen en laten. Daarin heeft Corona geen goed gedaan! Dus : heerlijk dat ik weer kan doen wat goed voelt!

Walther Woortman

11-04-22 om 17:52

Ik merk alleen dat alles meer dan 20 % duurder is geworden.

Ben Braaksma

11-04-22 om 18:50

Je mag/kan mij een wappie noemen, maar ik heb mij niet anders gedragen. Niet voor de pandemie, niet in de pandemie en niet na de pandemie. Ik heb mij en zal mij ook nooit laten vaccineren voor covid 19, omdat dit vaccin geen vaccin is. Daarnaast vind ik dat virussen nu eenmaal bij het leven horen. Ik heb nooit last gehad van virussen, ben nooit verkouden ondanks dat ik een beroep had waar ik dagelijk met tientallen mensen in contact kwam in de soms meest smerige situaties. Daarbij vind ik het belachelijk dat een regering bij een pandemie de regie uit handen geeft aan een stelletje virologen die allen een belang hebben of hadden bij de bestrijding van de pandmie. En de wijze waarop de minister de Jonge zich gedroeg was ronduit stuitend. Terroristen die doen er alles aan om mensen bang te maken en angst aan te jagen. Nou de Jonge heeft veel van die lui geleerd, want hij deed precies hetzelfde. Schandlijk. En dan heb ik het nog maar even niet over de bedreigingen die atsen naar zich toe kregen als ze mensen hielpen met Ivermectine. Voor mij gewoon crimineel gedrag. Voor deze regering heb ik geen goed woord over. 

Els Bertus - van Kempen

11-04-22 om 18:52

Ik ben nog steeds voorzichtig, zeker in winkels, het openbaar vervoer, de lift in onze flat e.d.  Daar moet ik langzaam mijn angst kwijtraken en dat gaat zeker lukken de komende tijd.  Maar de angst voor mensen was groter dan het verschil in tijdsbesteding, denk ik - zoveel verschil was er niet voor ons. Maar het is heerlijk om weer eens met de hele familie te eten (12) en elkaar te spreken. Ook wordt er veel gebeld en geapt - wij hebben in deze tijd zoveel mogelijkheden voor contact!

Ik verheug mij ook zeer op een mooi ballet deze week in Amsterdam, maar zie tegen de treinreis nog steeds wel op. Dan reis ik 1e klas, waar minder mensen zijn. Maar in het Muziektheater zijn de maatregelen ook vervallen en dus is die avond ook weer een stap vooruit. De beloning als ik ga is zoveel mooier  dan thuisblijven!

Ik heb de bakens verzet waar nodig en verder moet het slijten. Wel missen wij de gezellige verjaardagen en de logeerweekends bij vrienden - ik denk niet dat de onbevangen tijd weer terugkomt, want nu zijn wij allemaal wat ouder en gewend aan een ander ritme. 

's Ochtends gaan wij vaak nog wandelen op een mooi landgoed in de buurt, 's middags lezen of een bespreking voorbereiden voor een van mijn leeskringen. En ik zal heel blij zijn als mijn vrijwilligerswerk op Landgoed Middachten weer begint - dan ontmoet ik ook weer mensen en collega's.

Intussen lees ik over de geschiedenis van Middachten en met name het thema voor dit seizoen: Ursula Philipotta van Reasfelt - Vrouwe van Middachten in roerige tijden (17e eeuw - het Rampjaar). Over haar leven verschijnt eind mei een boek en daar zie ik ook naar uit: 'De eigenzinnige Erfdochter van Middachten' en de herdenking van het Rampjaar 1672.

Ik verveel mij dus geen moment. Het gaat erom dat je voldoende interesse-gebieden hebt, denk ik.

Dick Van den Brand

11-04-22 om 20:09

Allereerst: ik begrijp dat een oorlog in oekraine nu meer in de spotlight staat, maar daarmee zijn de coronaproblemen niet weg. Of in ieder geval niet helemaal weg. Mijn vrouw en ik nemen perse niet de lift, in de trein reizen we 1e klas om te veel drukte te vermijden, ik geef nog steeds geen hand en we vergewissen ons bij de planning van bezoek of er geen besmettingen  zijn. We zijn weliswaar gevaccineerd met boosters en al maar we zitten gewoon niet te wachten op dat virus. Voor je het weet ben je gewoon verworden tot een extra slachtoffer waar ook verder niemand het meer over heeft. Mijn vakgebied is risico-analyse (in de zin van kans op ernstige ongevallen). Het verbaast mij nog steeds hoe makkelijk we de vele doden met zijn allen beleven. Er zijn (gelukkig door de nu mildere variant) dagen geweest van tientallen doden door dit virus. Zet dat eens naast de beleving van andere rampen...... eenvoudige maatregelen zijn soms niet maatschappelijk geaccepteerd maar daarachter zit toch wel het voorkomen van weer nieuwe slachtoffers. Een vrij begaanbare samenleving tov individueel veel leed...

Cees Speklé

12-04-22 om 8:28

Afgelopen zondag rond 14.00 uur in centrum Leiden, redelijk mooi weer, zo verschrikkelijk druk met mensen, geen plek meer te krijgen op de terrasjes, je liep echt in een rij achter elkaar door de belangrijkste winkelstraat. Mensen kijken totaal niet naar de ander, lopen links en rechts tegen elkaar in, druk met zichzelf. Erspeelden ook nog eens een aantal draaiorgels op vol vermogen (daar zou echt een max aan decibels opgelegd moeten worden) het was niet te doen. Ik ben echt wel drukte en herrie gewend maar ik ben naar huis gegaan, niet te doen. Nederland heeft corona heel snel achter zich gelaten en doet weer wat het gewend was.

Michiel Sipman

13-04-22 om 4:04

Voor de plandemie, na de plandemie, het maakt allemaal niet uit. Je wordt van de ene hoax (bv corona) naar de andere (bv Oekraïne) gesleurd door de Main stream media en zo wordt de aandacht afgeleid van waar het écht om gaat: de grote reset olv het WEF. Wakker worden, mensen!! 

Ivan Kok

23-04-22 om 12:22

Ik moet er heel erg aan wennen.

 

Vorige week waren mijn vriendin en ik even in het lokale winkelcentrumpje, maar ik zei twee keer dat ik de coronarust toch wel lekker vond.

Cookie-instellingen