*

Heb jij vragen aan kabinet-Rutte III?

Eens direct een vraag stellen aan minster Bijleveld of staatssecretaris Blokhuis. Van maandag 29 oktober tot donderdag 1 november kun je bij Spraakmakers terecht met al jouw vragen aan kabinet-Rutte III. Reageer nu.

Herinner je je nog de ophef over de opvallende schoenen van vicepremier Hugo de Jonge bij de bordesscène? Aanstaande vrijdag is kabinet-Rutte III alweer een jaar in functie. Daarom blikken we van maandag 29 oktober tot en met donderdag 1 november bij Spraakmakers terug op het eerste jaar. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Wat vind jij van de prestaties van het kabinet? Hoe doet deze bonte groep van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het? We horen het graag van je.

Zo komen staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de voorzitters van de jongerenorganisaties JOVD, CDJA, Jonge Democraten en PerspectieF langs. Ook minister Ank Bijleveld van Defensie en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat schuiven aan bij Ghislaine Plag. 

Wat zijn jouw vragen aan de gasten? Reageer hier of mail de redactie via spraakmakers@kro-ncrv.nl 

Gerrie Jongh, de

23-10-18 om 21:22

Dit gehele Kabinet met zijn vele misstappen en misvattingen vind ik een aanfluiting voor ons land!
Maar, dat is geen "leuke" vraag en dus zal daar hoogstwaarschijnlijk niet op ingegaan worden.
Toch ga ik wel een vraag ellen aan Minister Blok van Volksgezondheid.
Wanneer gaat u eens ballen en ruggengraat tonen en de zorg teruggeven aan de mensen die er jarenlang voor krom hebben gelegen en geen baat hebben bij een ziekenhuis als b.v het Slotervaart wat geprivatiseerd is met alle gevolgen van dien.
Zorg is geen luxe maar een recht en de burger mag nooit en te nimmer de dupe worden van het zogenaamde winstbejag wat men heden ten dage schijnt te hebben.
De huisartsen en ook andere specialisten staan onder een zo immense druk dat zij niet meer in staat zijn om dat vak uit te oefenen waar zij ooit passie voor hadden.
Zorg verlenen i een passie, een roeping.
Dat doe je niet uit winstbejag of om de dure cadeaus die men krijgt van de farmaceutische industrie om toch maar vooral hun product te kopen.
In andere landen kan het ook dus waarom niet hier.
Zolang er kinderen van 17 jaar zelfmoord plegen omdat zij niet terecht kunnen in de GGZ zorg zoals ik zelf heb mogen ondervinden dan ben je als Kabinet en als Minister voor mij geen knip voor de neus waard.
Dus helaas geen "leuke" vraag van mijn kant maar wel een vraag van vele burgers die gaarne het antwoord willen horen.
En dan niet het voorgeprogrammeerde stukje wat lekker Politiek correct is maar een antwoord uit het hart van Meneer Blok.
Ongetwijfeld een vader, echtgenoot en ook vast wel het een en ander op zijn conto in zijn eigen familie.
Van die meneer zouden wij graag een antwoord willen zien.

Sorry Teunie dat ik je andere vragen nog niet beantwoord heb dat komt nog.
Met vriendelijke groet,
Gerrie de Jongh

Teunie Stoffele

24-10-18 om 9:17

Dank Gerrie Jongh,+de voor je uitgebreide vraag! Zouden we het zo kunnen formuleren: Kunnen we niet concluderen dat privatisering in de zorg faalt en dat we op zoek moeten naar een (ander?) systeem zonder winstbejag?

Gerrie Jongh, de

24-10-18 om 12:28

Ja, dat je inderdaad. Wat mij betreft moeten we naar het Nationaal Zorgfonds. Zorg voor iedereen en betaalbaar. Er ligt bij de zorgverzekeraar voor elke patiënt zo"n 750 euro op de plank. Het zorgt voor miljarden die gezamenlijk op de plank ligt waar men op blijft zitten. En maar de zorg duurder laten maken. Waarom?
Voorbeeld, twee weken geleden ben ik door de ambulance opgehaald en naar de eerste Harthulp gebracht. Geen keuze maar een must.Dit word afgetrokken van mijn eigen risico. Betalen dus in een keer 385 euro. Dit moet afbetaald worden en komt bovenop mijn maandelijkse zorg en de overige "vrije"kosten en/of eigen bijdrage. Niet te doen voor een zieke zoals ik. Vroeger zat dit in je pakket en maakte je je geen zorgen. Maar nu met de privatisering kost het steeds meer geld voor minder. Je vreest dus ziek worden, gaat mijden met alle dure gevolgen van dien. Om nog maar niet te spreken van het leed als er uiteindelijk niets aan te doen meer is.

Henk Kwant

24-10-18 om 16:02

Graag zou ik het volgende aan Paul Blokhuis willen voorleggen.
Waarom is er geen professionele aandacht voor problemen van mensen met een verstandelijke beperking met multiproblematiek?
Het betreft hier een jongen van 24 jaar die twee zelfmoordpogingen heeft gedaan. De GGZ helpt hem niet. Ook niet bij de crisishulp. Omdat hij een verstandelijke beperking heeft. Hun bericht: ga maar naar de huisarts. Vervolgens kan de huisarts er ook niets mee. Omdat deze jongen ook een verslaving heeft wordt er gekeken of hij eerst iets aan zijn verslaving kan doen. Verslavingszorg geeft aan niets te kunnen met mensen met een verstandelijke beperking. Men schuift deze jongen van hot naar her zonder perspectief op hulp. Vervolgens wordt er aangegeven dat maatschappelijk werk iets kan doen. Maar 30 weken wachttijd. Verslavingszorg 20-25 weken wachttijd. Conclusie: ouders moeten het maar rooien zonder professionele hulp. Om gek van te worden. Uit navraag blijkt dat hij niet de enige is. Ondertussen zijn we een manifest aan het opstellen en de nieuws media is geïnteresseerd in het verhaal.
Verhaal is ook aan het ministerie van Blokhuis voorgelegd. een kleine reactie maar geen richting van een oplossing.

Teunie Stoffele

25-10-18 om 9:52

Dag Henk Kwant Dank voor je uitgebreide vraag. We nemen 'Waarom is er geen professionele aandacht voor problemen van mensen met een verstandelijke beperking met multiproblematiek?' mee! Je hoort het zeker als we deze vraag gaan gebruiken!

Nathalie Van der Stelt

03-12-18 om 16:58

Een vraag aan minister Blokhuis. Wanneer gaat u serieus onafhankelijke onderzoeken laten doen naar de kostenbesparingen die bereikt kunnen worden door het inzetten van alternatieve geneeswijzen/ holistische geneeswijzen? Ik weet zeker dat u dan voor verrassende uitslagen komt te staan.

Cookie-instellingen