*

Stand.nl: Het is schandalig hoe de politiek met de verhuizing van de marinierskazerne omgaat

ProfielfotoHemza Lasri 6828 keer bekeken

Woedend is wethouder Albert Vader uit Vlissingen over de handelswijze van Defensie.

Gisteren werd bekend dat staatssecretaris Barbara Visser de verhuizing van de marinierskazerne in Doorn naar Vlissingen mogelijk wil afblazen. De kosten zijn te hoog en te veel mariniers zien de verhuizing als een reden om op te stappen. Maar Vlissingen rekent al jaren op de komst van de kazerne, die de vergrijzende provincie veel zou opleveren.  

Volgens wethouder Vader is het contact met Defensie altijd goed geweest, maar heeft staatssecretaris Visser ze niets laten weten over deze mogelijke beslissing. ‘Ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze ons zo zouden schofferen.’  

Kan staatssecretaris Visser het inderdaad niet maken om deze beslissing nu nog van de baan te vegen en de provincie Zeeland zo te behandelen? Of is het goed dat ze in het belang van de Krijgsmacht handelt en een verdere leegloop van Defensie probeert te voorkomen?  

Meepraten?

Wil je niet alleen luisteren, maar ook meepraten? Sluit je dan aan bij onze Community! Spraakmakers maken we samen met jou. Deel je ervaring en expertise met de redactie. Met jouw inbreng maken wij betere radio!

Meld je aan!