*

Stand.nl: De SUV moet in de ban

ProfielfotoHemza Lasri 4497 keer bekeken

Er is wereldwijd een sterke groei in de verkoop van zware en relatief vervuilende auto's, namelijk de SUV's. Onder meer daardoor zal de mondiale vraag naar olie blijven stijgen en worden maatregelen tegen klimaatvervuiling tenietgedaan.

Vorig jaar was 42 procent van alle verkochte auto's wereldwijd een SUV, terwijl dit in 2010 nog 18 procent was. In de Verenigde Staten ging het vorig jaar zelfs om tweederde van alle nieuwe auto's. Een SUV, een Sports Utility Vehicle, gebruikt gemiddeld 25 procent meer brandstof dan een doorsnee personenauto. En dat in een week waarin de politiek zich in alle bochten wringt om de stikstofuitstoot met tienden procenten terug te brengen.

Moeten mensen zelf mogen bepalen met welk type auto ze rijden? Of is het rijden in een SUV een overbodige luxe in Nederland die we – zeker in deze stikstoftijden - best kunnen missen?

Meepraten?

Wil je niet alleen luisteren, maar ook meepraten? Sluit je dan aan bij onze Community! Spraakmakers maken we samen met jou. Deel je ervaring en expertise met de redactie. Met jouw inbreng maken wij betere radio!

Meld je aan!