*

Stand.nl: Eigen techtalent eerst!

ProfielfotoHemza Lasri 144 keer bekeken

Nederland dreigt de slag om techtalent met Silicon Valley te verliezen. Om een uittocht van wetenschappelijk techtalent met hoogwaardige kennis van kunstmatige intelligentie te voorkomen, is een investering van tot wel 2 miljard euro nodig.

Daarmee moet onder andere beter onderwijs, hogere salarissen voor wetenschappers en het opzetten van een topinstituut worden bekostigd. Dit staat in een aanbeveling van bedrijven, universiteiten, TNO en overheid.

Er een wereldwijde wedloop bezig om de knapste koppen binnen te halen. Nederlands talent wordt al vroeg gescout door techbedrijven in Silicon Valley. Ook China heeft de ambitie om zich te mengen in de strijd. ‘In Nederland moeten we gas geven met elkaar, anders dreigen we de boot te missen’, stelt Feroz Amirkhan van VNO-NCW.

Moeten we alles op alles zetten om voorop te lopen in de wereld van techniek en kunstmatige intelligentie? Of is het onvermijdelijk en helemaal niet zo n ramp als we de slag met Silicon Valley verliezen?

Meepraten?

Wil je niet alleen luisteren, maar ook meepraten? Sluit je dan aan bij onze community! Spraakmakers maken we samen met jou. Deel je ervaring en expertise met de redactie. Met jouw inbreng maken wij betere radio!

Meld je aan!