*

Stand.nl: De inzet van kroongetuigen is te gevaarlijk geworden

ProfielfotoHemza Lasri 1642 keer bekeken

Een niet eerder vertoonde aanval op de advocatuur, een aanslag op de rechtsstaat... enkele reacties na de moord op advocaat Derk Wiersum gisteren.

Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij, die een verklaring zou afleggen in de liquidatiezaak rond Ridouan T.  Hoewel het onderzoek nu nog in volle gang is, wordt in brede kring een link gelegd tussen de moord op Wiersum en de zaak Ridoun T.

Eerder al werd ook de broer van kroongetuige Nabil B. vermoord.  Minister Grapperhaus heeft direct na de moord een team samengesteld dat de veiligheid onderzoekt van advocaten, agenten, officieren en rechters die betrokken zijn bij het onderzoek naar Ridouan T.  Verschillende advocaten en strafrechtkenners vragen zich nu hardop af of het inzetten van kroongetuigen te riskant is voor de veiligheid van betrokkenen.

Wat vindt u: Levert het inzetten van een kroongetuige genoeg op in de bestrijding van misdaadkopstukken, of is nu inmiddels gebleken dat wie zich met kroongetuigen inlaat zijn leven niet zeker is?

Meepraten?

Wil je niet alleen luisteren, maar ook meepraten? Sluit je dan aan bij onze Community! Spraakmakers maken we samen met jou. Deel je ervaring en expertise met de redactie. Met jouw inbreng maken wij betere radio!

Meld je aan!